Nu blir det husmanskost för hela slanten! I kväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen. Kvällens rätt bjuder på en perfekt balans av sött och salt – stekt blandfärs och kål, kokt potatis, en krämig gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig snabbsyltad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
4 g
Köttbuljong
1 st
Gurka
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Lingonsylt
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500 g
Potatis
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Lök
¼ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Vatten till kött
½ tsk
Socker till kött
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatisen i kastrullen.
Krydda med salt och en nypa peppar, och ställ åt sidan under lock.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Vänd i gurka och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och färs i 3–4 min, eller tills brynt.
Krydda med salt.
Tillsätt spetskål, vatten och socker till stekpannan och stek i 4–5 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong och en nypa salt och peppar.
Sjud i 2–3 min.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp potatis, kålpuddingspanna och picklad gurka på tallrikar.
Toppa gurka med en nypa peppar och servera med lingonsylt.