topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kålpuddingspanna

Kålpuddingspanna

med gräddsås och lingonsylt

Nu blir det husmanskost för hela slanten! I kväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen. Kvällens rätt bjuder på en perfekt balans av sött och salt – stekt blandfärs och kål, kokt potatis, en krämig gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig snabbsyltad gurka.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Köttbuljong

1 st

Gurka

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Lingonsylt

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500 g

Potatis

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Vatten till kött

½ tsk

Socker till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3838 kJ
Energi (kcal)917 kcal
Fett56.2 g
varav mättat29.2 g
Kolhydrater74 g
varav socker24.9 g
Protein32.4 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatisen i kastrullen.

Krydda med salt och en nypa peppar, och ställ åt sidan under lock.

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd i gurka och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering

Stek färs
3

Under tiden, finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och färs i 3–4 min, eller tills brynt.

Krydda med salt.

Tillsätt kål
4

Tillsätt spetskål, vatten och socker till stekpannan och stek i 4–5 min.

Koka gräddsås
5

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong och en nypa salt och peppar.

Sjud i 2–3 min.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp potatis, kålpuddingspanna och picklad gurka på tallrikar.

Toppa gurka med en nypa peppar och servera med lingonsylt.