Detta recept är fullproppat med varma och soliga smaker och sprider garanterat glädje runt middagsbordet. Riset görs festligt genom att kokas med härlig kokosmjölk, färsen smaksätter du med karibisk kryddblandning som ger karaktär, och den superfräscha salsan gör du på ananas, tomat och mynta. En ny härlig rätt familjen garanterat inte testat förr!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Kokosmjölk
100
Basmatiris
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
50
Ananas
1
Mynta
1
Lime
250
Nötfärs
4
Panamat
¼
Salt
1
Vatten
Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och salt* i en medelstor kastrull. Tillsätt basmatiris, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 15 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och har absorberat vätskan.
Riv oskalad morot. Finhacka vitlök. Grovhacka tomat. Finhacka ananas. Grovhacka myntabladen (spara lite till garnering). Riv limezest och dela limen i klyftor.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Stek morotsriv och nötfärs i 4-5 min, eller tills färsen fått färg. Bryt upp eventuella klumpar med en stekspade under tiden.VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, limezest, Central American Spice kryddmix [1/2 paket, 2 pers] (stark!). Fräs i 1-2 min, eller tills det doftar ljuvligt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda tomat, ananas och mynta i en salladsskål. Pressa över en skvätt limejuice och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela kokosris och den karibisk-inspirerade köttfärsen mellan era tallrikar. Toppa med ananassalsa och garnera med den återstående myntan. Servera med limeklyftor vid sidan av.