I kväll står grönsaksrätten succotash på menyn. I vår succotash steker vi kidneybönor, paprika och majs och kryddar med vår kryddblanding Ay Cajun-ba. Vi serverar den tillsammans med bulgur, spenat, avokado, syltad rödlök, jordnötter och en klick gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
12.5 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
30 g
Spenat
1 paket
Kidneybönor
1 burk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
2.5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till grönsaker
Koka upp vatten i en medelstor kastrull.
Halvera lime.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Tillsätt bulgur och salt till kastrullen och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills ”al dente”.
Under tiden, blanda gräddfil, majonnäs, vatten, salt och en nypa peppar in en liten skål.
Häll av och skölj kidneybönor.
Häll av majs.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, kidneybönor, majs, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills paprika har mjuknat.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Finhacka koriander.
Rör i koriander i färdig bulgur.
Servera bulgur i skålar.
Toppa med sauterade grönsaker, spenat, avokado och syltad rödlök.
Krydda avokado med en nypa salt.
Strö över jordnötter och en klick gräddfil.