Anka med hoisinsås är en populär rätt inom det kinesiska köket, och vi förstår varför! Det möra ankköttet och den sötstarka hoisinsåsen är en fantastisk smakkombination – perfekt när du vill lyxa till det lite extra med en riktigt god helgmiddag. Medan anklåren ugnssteks kokar vi fluffigt ingefärsris och syltar morot i en limelag. Moroten får sällskap av pak choi och asiatisk majonnäs i en asiatisk slaw och vi svänger även ihop en kryddig gurksallad med ponzu, chiliflakes, koriander och sesamfrön. Sen är middagen serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
10 g
Ingefärspasta
1 st
Gurka
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½ g
Chiliflakes
1 portionspåse
Koriander
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
1 st
Morot
½ st
Lime
150 g
Jasminris
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Smör (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper, med skinsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och tillaga i ugnen i 30 min.
Bre hoisinsås på anklår när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda morot, salt [1/4 tsk |1/2 tsk], socker [1/4 tsk |1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål och ställ åt sidan.
Grovhacka gurka och koriander.
Blanda gurka, ponzudressing, chili flakes [1/2 paket, 2P], koriander, sesamfrön och en nypa salt i en medelstor skål.
Grovhacka pak choi.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Vänd ner pak choi och asiatisk majonnäs i skålen med morot precis innan servering.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp anklår på tallrikarna.
Servera med gurksallad och asiatisk slaw.