Klassisk boeuf bourguignon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk boeuf bourguignon

Klassisk boeuf bourguignon

med stekt svamp och vitlöksmos

Voilà – dagens rätt är en äkta fransk klassiker! Men, tänker du kanske, en boeuf bourguignon ska ju puttra i timmar för att köttet ska bli riktigt mört. Vi fuskar lite och lagar vår version med pulled beef – visst är det genialiskt? Morot och champinjoner gör köttet sällskap i den mustiga rödvinssåsen och vi serverar vår gryta med ett krämig potatis- och vitlöksmos. Bon appetit!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled beef

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

500 g

Bakpotatis

4 g

Kycklingbuljong

½ burk

Tomatpuré

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Champinjoner

4 g

Vitlöksflörter

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 msk

Smör (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2556 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett22.1 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater63.6 g
varav socker16.4 g
Protein11 g
Salt8.4 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek svamp
2

Grovhacka svamp [1/2 paket, 2P].

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en ny stor kastrull på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Stek morot och lök
3

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka morot (oskalad).

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma kastrull (utan att torka ur den) på medelhög värme.

Stek lök och morot i 2–3 min, tills något mjuka.

Tillsätt pulled beef
4

Sänk till medelvärme.

Tillsätt kött, och sky från förpackningen, rödvinssås, sojasås, tomatpuré [1/2 burk, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl].

Sjud under lock i 10–12 min.

Använd sedan 2 gafflar för att riva tills i köttet är helt strimlat.

Tillsätt svamp
5

Grovhacka persilja.

Rör ner svamp i grytan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp mos och boeuf bourguignon i skålar.

Toppa med persilja.