Voilà – dagens rätt är en äkta fransk klassiker! Men, tänker du kanske, en boeuf bourguignon ska ju puttra i timmar för att köttet ska bli riktigt mört. Vi fuskar lite och lagar vår version med pulled beef – visst är det genialiskt? Morot och champinjoner gör köttet sällskap i den mustiga rödvinssåsen och vi serverar vår gryta med ett krämig potatis- och vitlöksmos. Bon appetit!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled beef
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
500 g
Bakpotatis
4 g
Kycklingbuljong
½ burk
Tomatpuré
1 st
Vitlöksklyfta
100 g
Champinjoner
4 g
Vitlöksflörter
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
1 msk
Smör (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Grovhacka svamp [1/2 paket, 2P].
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en ny stor kastrull på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Finhacka morot (oskalad).
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma kastrull (utan att torka ur den) på medelhög värme.
Stek lök och morot i 2–3 min, tills något mjuka.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt kött och sky från förpackningen, rödvinssås, sojasås, tomatpuré [1/2 burk, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min.
Använd sedan 2 gafflar för att riva tills i köttet är helt strimlat.
Grovhacka persilja.
Rör ner svamp i grytan precis innan servering.
Lägg upp mos och boeuf bourguignon i skålar.
Toppa med persilja.