Klassisk boeuf bourguignon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk boeuf bourguignon

Klassisk boeuf bourguignon

med stekt svamp och vitlöksmos

Voilà – dagens rätt är en äkta fransk klassiker! Men, tänker du kanske, en boeuf bourguignon ska ju puttra i timmar för att köttet ska bli riktigt mört. Vi fuskar lite och lagar vår version med pulled beef – visst är det genialiskt? Morot och champinjoner gör köttet sällskap i den mustiga rödvinssåsen och vi serverar vår gryta med ett krämig potatis- och vitlöksmos. Bon appetit!

Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Tomatpuré

1 st

Lök

1 st

Morot

500 g

Potatis

300 g

Pulled beef

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Olja till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2823 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett29.7 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater67.4 g
varav socker17.1 g
Protein36.6 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek svamp
2

Grovhacka svamp.

Hetta upp smör i en ny stor kastrull på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Stek morot och lök
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Finhacka morot (oskalad).

Hetta upp olivolja i samma kastrull (utan att torka ur den) på medelhög värme.

Stek lök och morot i 2–3 min, tills något mjuka.

Tillsätt pulled beef
4

Sänk till medelvärme.

Tillsätt kött och sky från förpackningen, rödvinssås, sojasås, tomatpuré, kycklingbuljong och vatten till kastrullen.

Sjud under lock i 10–12 min.

Använd en sked för att försiktigt bryta isär köttet i stora bitar när det är klart.

Tillsätt svamp
5

Grovhacka persilja.

Rör ner svamp i grytan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp mos och boeuf bourguignon i skålar.

Toppa med persilja.