Voilà – dagens rätt är en äkta fransk klassiker! Men, tänker du kanske, en boeuf bourguignon ska ju puttra i timmar för att köttet ska bli riktigt mört. Vi fuskar lite och lagar vår version med pulled beef – visst är det genialiskt? Morot och champinjoner gör köttet sällskap i den mustiga rödvinssåsen och vi serverar vår gryta med ett krämig potatis- och vitlöksmos. Bon appetit!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
100 g
Champinjoner
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Tomatpuré
1 st
Lök
1 st
Morot
500 g
Potatis
300 g
Pulled beef
1 portionspåse
Bladpersilja
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Smör till grönsaker
1 msk
Olja till grönsaker
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Grovhacka svamp.
Hetta upp smör i en ny stor kastrull på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Finhacka morot (oskalad).
Hetta upp olivolja i samma kastrull (utan att torka ur den) på medelhög värme.
Stek lök och morot i 2–3 min, tills något mjuka.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt kött och sky från förpackningen, rödvinssås, sojasås, tomatpuré, kycklingbuljong och vatten till kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min.
Använd en sked för att försiktigt bryta isär köttet i stora bitar när det är klart.
Grovhacka persilja.
Rör ner svamp i grytan precis innan servering.
Lägg upp mos och boeuf bourguignon i skålar.
Toppa med persilja.