Här kommer en härlig vardagsrätt som uppskattas av både stora och små familjemedlemmar, nämligen klassiska pannbiffar. Vi lagar våra biffar på nötfärs, som får extra smak av kycklingbuljong och örtkryddor, och ugnsrostar samtidigt morot och broccoli. Vi kokar också potatis, som vi sedan vänder med smör och dill, och serverar hela härligeten med en krämig brunsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Dill
1 st
Morot
250 g
Broccoli
4 g
Vitlöksflörter
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär broccoli i små buketter.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, kycklingbuljong, Vitlöksflörter och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Medan biffarna steks, finhacka dill.
Vänd färdigkokt potatis med dill och smör [1 msk | 2 msk]. Låt stå under lock för att hålla värmen.
TIPS: Skippa dill i barnens portioner om de inte gillar det.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt brunsås och en generös nypa peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen börjar tjockna. Tillsätt en skvätt vatten om den verkar för tjock.
Lägg upp pannbiffar, rostade grönsaker och potatis på tallrikar.
Toppa biffar med sås.