Klassisk ugnspannkaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk ugnspannkaka

Klassisk ugnspannkaka

4 portioner | med lingonsylt och stekt bacon

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Idag gör vi en klassisk ugnspannkaka, och med vår färdiga pannkaksmix går det snabbt och lätt. Vi toppar vår ugnspannkaka med krispig bacon, ocg serverar den givetvis med lingonsylt.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Lingonsylt

140 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4507 kJ
Energi (kcal)1077 kcal
Fett34.4 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater151.8 g
varav socker51.4 g
Protein34.8 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Ugnsform

Instruktioner

Blanda pannkakssmet
1

Värm ugnen till 190°C/170°C (varmluft).

Vispa ihop vatten [5 dl] og pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Grädda ugnspannkaka
2

Smörj en ugnsform med smör [1 msk].

Häll i pannkaksmix och sprid ut den med en slickepott.

Grädda i ugnen i 30–35 min.

Stek bacon
3

Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene.

Servera
4

Toppa ugnspannkaka med bacon och servera med lingonsylt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image