.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
10
Mjöl
1
Pumpakärnor
½
Butternutpumpa
3
Garam masala
1
Lök
½
Röd chili
2
Tomat
1
Koriander
250
Kokosmjölk
Grönsaksbuljong
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
½
Lime
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
3
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 200°C. Tärna butternutpumpa i små bitar (du behöver inte skala den). Placera pumpabitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö jämnt över garam masalan. Krydda med salt* och peppar*. Rosta pumpan på översta hyllan i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, 25-30 min.
Halvera chili på längden, ta bort frön och finhacka den sedan. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Halvera och skiva lök tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme. Lägg först i chili (så mycket som du törs) och häll sedan i garam masalan. Fräs kryddorna tills doftande, 1 min. Lägg i tomatbitarna och fräs i ytterligare 1 min.
Häll i kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Skölj linserna under kallt vatten* i 1 min och lägg i dem i stekpannan. Låt sjuda i 15-20 min, eller tills linserna är färdiga. Rör om dhalen regelbundet. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt extra vatten om du upplever att linserna fortfarande är hårda eller dhalen för tjock efter given tillagningstid.
Separera lökskivorna från varandra. Blanda dem i en skål med vetemjöl och en nypa salt*. Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fritera lökskivorna tills krispiga. Plocka upp lökskivorna med en mattång och placera på hushållspapper. Värm tortillabröden i ugnen i 3-4 min. Ta ut bröden ur ugnen och ringla över en skvätt olja*.
Efter dhalen har tjocknat kan du krydda den med salt* och peppar* efter smak (om det behövs). Lägg upp dhalen i stora skålar, toppa med rostad butternutpumpa, friterad lök och pumpafrön. Strö över koriander och chili, om du har någon över. Servera limeklyftor och tortillabröd vid sidan av.