topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokosdhal

Kokosdhal

med rostad butternutpumpa, krispig lök och varma tortillas

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Mjöl

1

Pumpakärnor

½

Butternutpumpa

3

Garam masala

1

Lök

½

Röd chili

2

Tomat

1

Koriander

250

Kokosmjölk

Grönsaksbuljong

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

½

Lime

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)607 kcal
Energi (kJ)2538 kJ
Fett14.33 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater88.54 g
varav socker2.6 g
Protein25.61 g
Salt1.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Tärna butternutpumpa i små bitar (du behöver inte skala den). Placera pumpabitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö jämnt över garam masalan. Krydda med salt* och peppar*. Rosta pumpan på översta hyllan i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, 25-30 min.

2

Halvera chili på längden, ta bort frön och finhacka den sedan. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Halvera och skiva lök tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme. Lägg först i chili (så mycket som du törs) och häll sedan i garam masalan. Fräs kryddorna tills doftande, 1 min. Lägg i tomatbitarna och fräs i ytterligare 1 min. 

4

Häll i kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Skölj linserna under kallt vatten* i 1 min och lägg i dem i stekpannan. Låt sjuda i 15-20 min, eller tills linserna är färdiga. Rör om dhalen regelbundet. Krydda med salt* och peppar*TIPS: Tillsätt extra vatten om du upplever att linserna fortfarande är hårda eller dhalen för tjock efter given tillagningstid. 

5

Separera lökskivorna från varandra. Blanda dem i en skål med vetemjöl och en nypa salt*. Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fritera lökskivorna tills krispiga. Plocka upp lökskivorna med en mattång och placera på hushållspapper. Värm tortillabröden i ugnen i 3-4 min. Ta ut bröden ur ugnen och ringla över en skvätt olja*.

6

Efter dhalen har tjocknat kan du krydda den med salt* och peppar* efter smak (om det behövs). Lägg upp dhalen i stora skålar, toppa med rostad butternutpumpa, friterad lök och pumpafrön. Strö över koriander och chili, om du har någon över. Servera limeklyftor och tortillabröd vid sidan av.