Fiskfantaster, se hit! Kvällens meny bjuder på torsk med asiatiska smaker i ett recept som är både lättlagat och supersmarrigt. Vi panerar torsk i panko och kokos och steker den gyllene och krispig. Vi kokar också ris och blandar en fräsch pak choi-sallad med äpple och jordnötter. Till sist svänger vi ihop en smakrik sås med vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och sweet chili som vi ringlar över torsken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
1 st
Pak choi
1 st
Äpple
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
40 g
Sweet chilisås
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
1 dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Häll panko och kokos i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär
Under tiden, finhacka pak choi.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.
Blanda pak choi, äpple, jordnötter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.
Vispa ihop mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål tills slätt.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], Ginger Ninja, sweet chilisås och smör [1 msk | 2 msk].
Rör i mjölblandning när smöret har smält och sjud i 1–2 min, tills tjocknat. Ta av från värme.
Lägg upp ris i skålar och toppa med fisk och sallad.
Toppa fisk med sås.