topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokossoppa

Kokossoppa

med skogschampinjoner, koriander och jordnötter

Dyk ner i ett nudel-inferno av naturliga läckerheter med vår kokossoppa. Låt paprika och svampar mjuka samtidigt som de drar åt sig smakerna av ingefära och koriander. Pressa över limejuice för att skapa kontrast och avsluta med spröda jordnötskärnor.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

½

Röd chili

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

120

Nudlar

200

Skogschampinjoner

1

Ingefära

2

Salladslök

20

Jordnötter

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

1

Lime

Ingår inte i din leverans

7.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)38 kcal
Energi (kJ)158 kJ
Fett0.53 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater6.13 g
varav socker1.5 g
Protein3.7 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Kvarta champinjoner. Skär lime i klyftor. Kärna ur paprika och chili. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers]. Riv vitlök. 

Koka nudlar
2

Lägg ner nudlar [1/2 paket, 2 pers] i kastrullen med kokande vatten och buljong. Koka tills mjuka, 4-6 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka nudlarna i kastrullen. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, annars kommer du ha nudlar upp till taket! 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olja* i en ny stor kastrull på medelhög värme. Fräs svamp, paprika, chili (stark!), ingefära och vitlök i 2 min under omrörning. 

Låt soppan sjuda
4

Häll i kokosmjölk, currypasta och vatten* (se ingredienslistan) i kastrullen. Låt soppan sjuda tills grönsakerna har mjuknat, 3-4 min. När grönsakerna har mjuknat kan du hälla i nudlarna. Se till att de är nedsänkta i soppan och rör om ordentligt. 

Förbered garnering
5

Medan soppan sjuder, grovhacka jordnötter och korianderblad (kasta stjälkar). Skiva salladslök tunt. Rör i sojasås och halva koriandern i kastrullen. Pressa i limejuice efter smak. Tillsätt en nypa salt* om det behövs. 

Servera
6

Servera kokossoppan i skålar och toppa med jordnötter, resterande koriander och salladslök.