Dyk ner i ett nudel-inferno av naturliga läckerheter med vår kokossoppa. Låt paprika och svampar mjuka samtidigt som de drar åt sig smakerna av ingefära och koriander. Pressa över limejuice för att skapa kontrast och avsluta med spröda jordnötskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
½
Röd chili
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Kokosmjölk
4
Grönsaksbuljong
120
Nudlar
200
Skogschampinjoner
1
Ingefära
2
Salladslök
20
Jordnötter
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
1
Lime
7.5
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Kvarta champinjoner. Skär lime i klyftor. Kärna ur paprika och chili. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers]. Riv vitlök.
Lägg ner nudlar [1/2 paket, 2 pers] i kastrullen med kokande vatten och buljong. Koka tills mjuka, 4-6 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka nudlarna i kastrullen. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, annars kommer du ha nudlar upp till taket!
Hetta upp en skvätt olja* i en ny stor kastrull på medelhög värme. Fräs svamp, paprika, chili (stark!), ingefära och vitlök i 2 min under omrörning.
Häll i kokosmjölk, currypasta och vatten* (se ingredienslistan) i kastrullen. Låt soppan sjuda tills grönsakerna har mjuknat, 3-4 min. När grönsakerna har mjuknat kan du hälla i nudlarna. Se till att de är nedsänkta i soppan och rör om ordentligt.
Medan soppan sjuder, grovhacka jordnötter och korianderblad (kasta stjälkar). Skiva salladslök tunt. Rör i sojasås och halva koriandern i kastrullen. Pressa i limejuice efter smak. Tillsätt en nypa salt* om det behövs.
Servera kokossoppan i skålar och toppa med jordnötter, resterande koriander och salladslök.