topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokossoppa

Kokossoppa

med sötpotatis, kidneybönor och salladslök

När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Kokossoppa med sötpotatis, kidneybönor, kokosmjölk, vitlök och salladslök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Kidneybönor

4

Panamat

200

Kokosmjölk

450

Sötpotatis

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Paprika

2

Vitlöksklyfta

1

Salladslök

1

Ekologisk lime

1

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)558 kcal
Energi (kJ)2336 kJ
Fett19.61 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater67.03 g
varav socker19.1 g
Protein16.31 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Baka sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i 20-25 minuter, eller tills spröda

Förbered råvaror
2

Skiva salladslök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs hälften av salladslöken i 2-3 min. Tillsätt paprika och stek under omrörning i 4-5 min. Tillsätt vitlök och Panamat. Stek i 30 s och tillsätt sedan kidneybönor och krossade tomater.

Sjud soppa
4

Tillsätt vatten* [1 ½ dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka upp, och sjud i 10-12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

Krydda soppan
5

Smaksätt soppan med en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis. Garnera med resterande salladslök.