När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Kokossoppa med sötpotatis, kidneybönor, kokosmjölk, vitlök och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kidneybönor
4
Panamat
200
Kokosmjölk
450
Sötpotatis
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
2
Vitlöksklyfta
1
Salladslök
1
Ekologisk lime
1
Krossade tomater
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i 20-25 minuter, eller tills mjuka.
Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs hälften av salladslöken i 2-3 min. Tillsätt paprika och stek under omrörning i 4-5 min. Tillsätt vitlök och Panamat. Stek i 30 s och tillsätt sedan kidneybönor och krossade tomater.
Tillsätt vatten* [11/2 dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10-12 min, eller tills soppan har tjocknat något.
Smaksätt soppan med en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*.
Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis. Garnera med resterande salladslök.