Kolja i krämig kaprissås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kolja i krämig kaprissås

Kolja i krämig kaprissås

med persiljeris och tomatsallad

Fisk kan faktiskt gå både lätt och supersnabbt att laga – den här välsmakande rätten är nämligen klar på bara en kvart! Vi kokar basmatiris, smaksätter det med persilja och smör och steker samtidigt kolja på pannan innan den får sällskap av matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och kapris, som ger såsen precis rätt nivå av sälta. Sedan serverar vi kvällens middag med en fräsch tomatsallad med spenat.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Basmatiris

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

15 g

Kapris

1 st

Tomat

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¾ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3051 kJ
Energi (kcal)729 kcal
Fett34.4 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater65.5 g
varav socker5.3 g
Protein38.3 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek fisk
2

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd försiktigt och rör ner matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och kapris [1/2 paket, 2P] inklusive lag från paketet. Sjud i 3–4 min, eller tills fisken är genomstekt.

Krydda sås med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Grovhacka tomat.

Grovhacka persilja.

Blanda spenat, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.

Rör ner persilja och smör [1 msk | 2 msk] i ris.

Servera
4

Lägg upp ris, fisk och tomatsallad på tallrikar.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image