Fisk kan faktiskt gå både lätt och supersnabbt att laga – den här välsmakande rätten är nämligen klar på bara en kvart! Vi kokar basmatiris, smaksätter det med persilja och smör och steker samtidigt kolja på pannan innan den får sällskap av matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och kapris, som ger såsen precis rätt nivå av sälta. Sedan serverar vi kvällens middag med en fräsch tomatsallad med spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Basmatiris
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
15 g
Kapris
1 st
Tomat
60 g
Spenat
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¾ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd försiktigt och rör ner matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och kapris [1/2 paket, 2P] inklusive lag från paketet. Sjud i 3–4 min, eller tills fisken är genomstekt.
Krydda sås med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skölj spenat.
Grovhacka tomat.
Grovhacka persilja.
Blanda spenat, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.
Rör ner persilja och smör [1 msk | 2 msk] i ris.
Lägg upp ris, fisk och tomatsallad på tallrikar.
Toppa fisk med sås.