Kolja med valnötstäcke
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kolja med valnötstäcke

Kolja med valnötstäcke

med rosmarinspotatis och päronsallad

Ugnsstekt fisk går snabbt och lätt att tillaga och blir extra god med en knaprig panering. I kväll lagar vi kolja med ett täcke av valnöt och panko som blir gyllene medan vi rostar klyftpotatis med rosmarin. Vi serverar vår smarriga fiskrätt med en utsökt sallad med päron och bladselleri och en krämig senapsdressing med crème fraiche.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Selleri
Mjölk
Senap
Nötter
Gluten
Vete
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Rosmarin

60 g

Salladsmix

1 st

Päron

1 st

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2595 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett21.6 g
varav mättat5 g
Kolhydrater68.3 g
varav socker12.6 g
Protein39.6 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Finhacka rosmarin.

Blanda potatis med olivolja, rosmarin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda sallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skär bladselleri i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Lägg salladsmix, päron, selleri, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda sallad precis innan servering.

Blanda dressing
3

Blanda senap, gräddfil, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered valnötsmix
4

Finhacka valnötter.

Blanda panko, valnötter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Ugnsstek fisk
5

Placera fisk på en ny plåt med bakplåtspapper och pressa fast panko- och valnötsmix på ena sidan av fisken.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillaga fisken i ugnen i 8–10 min, tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med senapsdressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image