Ugnsstekt fisk går snabbt och lätt att tillaga och blir extra god med en knaprig panering. I kväll lagar vi kolja med ett täcke av valnöt och panko som blir gyllene medan vi rostar klyftpotatis med rosmarin. Vi serverar vår smarriga fiskrätt med en utsökt sallad med päron och bladselleri och en krämig senapsdressing med crème fraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Rosmarin
60 g
Salladsmix
1 st
Päron
1 st
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Finhacka rosmarin.
Blanda potatis med olivolja, rosmarin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skär bladselleri i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Lägg salladsmix, päron, selleri, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda sallad precis innan servering.
Blanda senap, gräddfil, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Finhacka valnötter.
Blanda panko, valnötter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Placera fisk på en ny plåt med bakplåtspapper och pressa fast panko- och valnötsmix på ena sidan av fisken.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillaga fisken i ugnen i 8–10 min, tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatis, fisk och sallad på tallrikar.
Servera med senapsdressing.