Koreanska nötfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreanska nötfärstacos

Koreanska nötfärstacos

med strimlad spetskål och syltad kålrabbi

Vem älskar inte tacos? För alla som inte kan få nog av det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs med en smakrik marinad på ingefära, vitlök och soja, syltad kålrabbi för sötsyrlig kontrast och en knaprig sallad med kål och morot.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

2 tsk

Ingefära

½ st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker till marinad

1 msk

Olja till marinad

½ tsk

Socker till inläggning

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3805 kJ
Energi (kcal)909 kcal
Fett48.2 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater86.6 g
varav socker15.2 g
Protein36.6 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Förbered marinad
1

Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär lime i klyftor.

Riv ingefära och vitlök fint.

Blanda chili, limesaft, vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sylta kålrabbi
2

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda vitvinsvinäger, socker och en nypa salt i en medelstor skål.

Vänd kålrabbi i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, tills brynt.

Rör i marinaden och sjud i 1–2 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Blanda spetskål, morot, olivolja och en nypa salt i en stor skål.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre varje tortilla med gräddfil och fyll dem med köttfärs, grönsaker och syltad kålrabbi.

Servera med resterande limeklyftor.