Vem älskar inte tacos? För alla som inte kan få nog av det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs med en smakrik marinad på ingefära, vitlök och soja, syltad kålrabbi för sötsyrlig kontrast och en knaprig sallad med kål och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
2 tsk
Ingefära
½ st
Kålrabbi, vit
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
2 tsk
Socker till marinad
1 msk
Olja till marinad
½ tsk
Socker till inläggning
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär lime i klyftor.
Riv ingefära och vitlök fint.
Blanda chili, limesaft, vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda vitvinsvinäger, socker och en nypa salt i en medelstor skål.
Vänd kålrabbi i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4–5 min, tills brynt.
Rör i marinaden och sjud i 1–2 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Blanda spetskål, morot, olivolja och en nypa salt i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre varje tortilla med gräddfil och fyll dem med köttfärs, grönsaker och syltad kålrabbi.
Servera med resterande limeklyftor.