Kanske känner du till koreansk friterad kyckling? Det här är vår version av den populära rätten – perfekt när du vill känna dig som en mästerkock i köket och lyxa till det i helgen. Vi panerar kyckling med panko och jordnötter och steker den gyllene och krispig medan vi kokar ris. Dessutom gör vi både en uppfriskande kålsallad med lime och ponzumarinerad kålrabbi med koriander att servera som tillbehör. Kycklingen toppas med koreansk BBQ-sås och asiatisk majonnäs, och sedan är det dags att hugga in på denna festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller Soja, Sesam)
½ st
Lime
1 g
Chiliflakes
150 g
Förskuren spetskål
1 portionspåse
Koriander
½ st
Kålrabbi, vit
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
1 st
Salladslök
150 g
Jasminris
20 g
Sriracha
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten (steg 1)
¾ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 1)
1 msk
Smör (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
3 msk
Vatten* (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P]. Blanda kål, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och chiliflakes i en stor skål och ställ åt sidan.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda asiatisk majonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar. Grovhacka koriander. Blanda koriander, kålrabbi och ponzu i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Finhacka jordnötter.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt koreansk BBQ-sås, vatten [2 msk | 4 msk] och sriracha och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Lägg panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp kyckling på tallrikarna och ringla över BBQ-sås och asiatisk majonnäs.
Garnera med salladslök och sesamfrön.
Servera med kålsallad och kålrabbi.