Koreansk-inspirerad krispig kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk-inspirerad krispig kyckling

Koreansk-inspirerad krispig kyckling

med kålsallad och ponzuvänd kålrabbi

Kanske känner du till koreansk friterad kyckling? Det här är vår version av den populära rätten – perfekt när du vill känna dig som en mästerkock i köket och lyxa till det i helgen. Vi panerar kyckling med panko och jordnötter och steker den gyllene och krispig medan vi kokar ris. Dessutom gör vi både en uppfriskande kålsallad med lime och ponzumarinerad kålrabbi med koriander att servera som tillbehör. Kycklingen toppas med koreansk BBQ-sås och asiatisk majonnäs, och sedan är det dags att hugga in på denna festmåltid!

Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Jordnötter
Soja
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller Soja, Sesam)

½ st

Lime

1 g

Chiliflakes

150 g

Förskuren spetskål

1 portionspåse

Koriander

½ st

Kålrabbi, vit

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

1 st

Salladslök

150 g

Jasminris

20 g

Sriracha

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¾ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Smör (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

3 msk

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4536 kJ
Energi (kcal)1084 kcal
Fett47.1 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater110.8 g
varav socker14.3 g
Protein52.8 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P]. Blanda kål, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och chiliflakes i en stor skål och ställ åt sidan.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga BBQ-sås
2

Blanda asiatisk majonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar. Grovhacka koriander. Blanda koriander, kålrabbi och ponzu i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Finhacka jordnötter.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt koreansk BBQ-sås, vatten [2 msk | 4 msk] och sriracha och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered panering
3

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Lägg panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Panera kyckling
4

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp kyckling på tallrikarna och ringla över BBQ-sås och asiatisk majonnäs.

Garnera med salladslök och sesamfrön.

Servera med kålsallad och kålrabbi.