För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast, och en knaprig sallad med kål och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Gurka
½ st
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Nötfärs
150 g
Förskuren spetskål
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 tsk
Socker (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka oskalad ingefära.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chili, limejuice [1 msk | 2 msk], vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en stor skål.
Rör i gurka och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4-5 min, tills brynt.
Rör i marinaden och sjud i 1-2 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Blanda spetskål, morot, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en stor skål.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Bre tortillas med gräddfil och fyll dem med köttfärs, sallad och picklad gurka.
Servera med resterande gurka och limeklyftor.