Köttbullar i jordnötssås är en oerhört spännande kombination du bara måste testa! Barnen kommer bli lika förtjusta som du! Den asiatiska twisten märks inte minst på de wokade grönsakerna, smaksättningen i form av lime och färsk koriander. Rätten toppas med hackade jordnötter för trevlig crunch, och ihop med riset är det en fullpoängare du med garanti kommer lägga till i din repertoar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Basmatiris
250
Nötfärs
1
Lök
1
Röd paprika
1
Morot
250
Kokosmjölk
25
Jordnötssmör
(Innehåller Jordnötter)
1
Lime
1
Koriander
20
Jordnötter
3
Vatten
Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet, sätt på locket och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda i 10 min.Ta sedan kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min till, eller tills vattnet har absorberats.
Blanda nötfärs, en stor nypa salt* och peppar* i en bunke. Rulla 1 msk färs till en liten köttbulle. Lägg den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - det blir ca 6 st/person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 5-6 min tills de fått fin stekyta. Lägg dem på en tallrik - de färdiglagas senare i steg 4.
Skiva lök tunt. Kärna och skär paprika i tunna skivor. Riv oskalad morot.
Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i samma stekpanna som innan. Fräs lök i 5-6 min. Tillsätt paprika och morot. Fräs i 3-4 min. Tillsätt köttbullarna, kokosmjölk och jordnötssmör och låt sjuda 2-3 min. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter och koriander. Smaksätt jordnötssåsen med limejuice, en nypa salt* och peppar*.
Fördela riset, grönsaker och köttbullar i jordnötssås mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.