Finns det något bättre en kall vinterkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med blandfärs, svamp och purjolök. Grytan får spännande smak av timjan och vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter, och crème fraiche bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris med hackad spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
½
Purjolök
200
Champinjoner
1
Morot
1
Torkad timjan
250
Blandfärs
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Vitlöksflörter
4
Kycklingbuljong
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Halvera purjolök [1/2 st, 2P] på längden, och skär den sen i 1/2 cm tunna skivor. Riv morot grovt. Skiva svamp tunt. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, purjolök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 2-3 min. Tillsätt blandfärs och morot och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Grovhacka spenat (spara lite till garnering) och blanda den med det färdiga riset.
Tillsätt crème fraiche, vatten* [½ dl | 1 dl], Vitlöksflörter, kycklingbuljong, timjan och en nypa peppar* till stekpanna, och sjud i 2-3 min.
Lägg upp spenatris och gryta i skålar och garnera med resterande spenat.