Ikväll lagar vi en underbart matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, chili, kummin, vitlök, och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma, frestande vitlöksnaan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275
Blomkål
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
2
Tomat
300
Potatis
1
Chiliflakes
2
Spiskummin, malen
4
Milda Mahal
4
Curry-On
200
Kokosmjölk
½
Tomatpuré
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Koriander
2
Naanbröd
(Innehåller Mjölk, Gluten Kan innehålla Mjölk, Sesam)
1
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 3)
1
Smör (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
1
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram smör* så det blir rumstempererat. Skär blomkål i små buketter. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) fint. Grovhacka tomat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkålen är gyllene och mjuk.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] och smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, krydda med salt* [1 tsk | 2 tsk] och sätt lock på. Stek i 5-6 min tills helt mjuk, rör då och då. Tillsätt ingefära, chili flakes, spiskummin, Milda Mahal, potatis, Curry-on och hälften av vitlöken, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré [1/2 burk, 2P], tomat, vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Krydda med salt* och peppar*. Koka under lock på medelhög värme i 13-15 min, tills potatisen är väldigt mjuk.
Finhacka hälften av korianderbladen. Mosa smör* [1 msk | 2 msk], hackad koriander och resterande vitlök i en skål med en gaffel. Krydda med salt* och peppar*. Packa in naanbröd i folie och värm dem i ugnen i 4-5 min, tills genomvarma. Pensla de varma naanbröden med vitlökssmör.
Rör i färdig blomkål i curryn. Lägg upp curry i skålar och servera med vitlöksnaan och korianderblad.