Krämig blomkåls- och potatiscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig blomkåls- och potatiscurry

Krämig blomkåls- och potatiscurry

med korianderpita

I kväll lagar vi en matig och krämig blomkåls- och potatiscurry fullproppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, spiskummin, vitlök och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma pitabröd med koriander- och vitlökssmör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

300 g

Potatis

2 g

Spiskummin, malen

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-On

200 ml

Kokosmjölk

½ burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Koriander

10 g

Ingefärspasta

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2878 kJ
Energi (kcal)688 kcal
Fett31.3 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater80.4 g
varav socker16.3 g
Protein16.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm små buketter.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] och smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 3–4 min, tills mjuk.

Tillsätt blomkål, ingefärspasta, spiskummin, Milda Mahal, Curry-on och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Stek i 1 min, tills väldoftande.

Laga curry
4

Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, vatten [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong.

Krydda med salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar.

Höj till medelhög värme och sjud under lock i 13–15 min, tills blomkål är mjuk.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Värm korianderpita
5

Under tiden, finhacka koriander.

Blanda koriander, smör [1 msk | 2 msk], vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Placera pitabröd på en plåt med bakplåtspapper och pensla med koriandersmör. Grädda i 3–4 min, eller tills gyllene.

Vänd ner rostad potatis i curry.

Servera
6

Lägg upp curry i skålar och servera med korianderpita.