I kväll lagar vi en matig och krämig blomkåls- och potatiscurry fullproppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, spiskummin, vitlök och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma pitabröd med koriander- och vitlökssmör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275 g
Blomkål
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
2 st
Tomat
300 g
Potatis
2 g
Spiskummin, malen
4 g
Milda Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmjölk
½ burk
Tomatpuré
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Koriander
10 g
Ingefärspasta
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm små buketter.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] och smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 3–4 min, tills mjuk.
Tillsätt blomkål, ingefärspasta, spiskummin, Milda Mahal, Curry-on och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Stek i 1 min, tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, vatten [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong.
Krydda med salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar.
Höj till medelhög värme och sjud under lock i 13–15 min, tills blomkål är mjuk.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.
Under tiden, finhacka koriander.
Blanda koriander, smör [1 msk | 2 msk], vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Placera pitabröd på en plåt med bakplåtspapper och pensla med koriandersmör. Grädda i 3–4 min, eller tills gyllene.
Vänd ner rostad potatis i curry.
Lägg upp curry i skålar och servera med korianderpita.