Krämig fläsk- och kålgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig fläsk- och kålgryta

Krämig fläsk- och kålgryta

med vitlöksmos och krispig dillsallad

Sugen på en rustik och värmande rätt att förgylla vardagskvällen med? Njut av vår goda fläskgryta med spetskål i en krämig gräddsås som vi serverar med vitlöksmos och en dillkryddad sallad.

Allergener:
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Tärnat fläsk

1 st

Lök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Gurka

1 st

Äpple

1 portionspåse

Dill

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Vatten till gryta

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3553 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett49.3 g
varav mättat23.7 g
Kolhydrater67.3 g
varav socker19.3 g
Protein38.8 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Hacka lök
2

Under tiden, finhacka lök.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött, lök, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills kött är brynt och lök har mjuknat.

Laga gryta
4

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, worcestershiresås, en nypa salt och peppar.

Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, eller tills sås har tjocknat och kött är genomstekt.

Tillsätt kål och sjud i 1 min, eller tills något mjuk.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka dill.

Blanda gurka, äpple, dill, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp fläskgryta, vitlöksmos och sallad i skålar.