Krämig fläskfärsrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig fläskfärsrigatoni

Krämig fläskfärsrigatoni

med steka grönsaker och finriven ost

Här kommer ett recept på en snabb, enkel och supergod pastarätt som kanske kan få även de kräsnaste barn att äta lite grönsaker. Tricket är att gömma zucchini och tomat i en krämig gräddsås med brynt fläskfärs och vitlök som vi smaksätter med våra örtdoftande kryddblandningar Mamas Favorit och Medelhavets Pärla. En sak är i alla fall säker – rigatoni och finriven ost att toppa med går hem hos alla!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 st

Zucchini

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Fläskfärs

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3779 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett52.3 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker10.9 g
Protein38.5 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär zucchini i 1/2 cm tjocka halvmånar.

Grovhacka tomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt fläskfärs och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Stek i 3–4 min, eller tills brynt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt zucchini och tomat till stekpannan och stek i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och Medelhavets Pärla och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, sparat pastavatten, kycklingbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills sås tjocknar något.

Vänd ner pasta.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om det ser torrt ut.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med finriven ost.