Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
300 g
Fläskkotlett hel
4 g
Vitlöksflörter
150 g
Kålmix
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Tärna fläskytterfilé i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Överför kött till en skål och ställ åt sidan.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök. Fräs vitlök på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills grädden börjar tjockna.
Grovhacka gurka. Blanda kålmix, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör, och rör sen i gurka.
Lägg upp potatis och fläskgryta på tallrikar. Skeda över sås, garnera med persilja och servera med gurksallad.