Ikväll lagar vi riktig mysmat som hela familjen kommer att älska! Vi lagar en krämig persilje- och fläskfilégryta som kryddas med massor av vitlök, både färsk och i form av vår färdiga kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi serverar vår gryta med kokt potatis och en krispig gurksallad med kål.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
250
Skivad fläskkotlett
4
Vitlöksflörter
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Bladpersilja
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
1
Gurka
¼
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Tärna fläskytterfilé i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Överför kött till en skål och sätt åt sidan.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök. Fräs vitlök medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills grädden börjar tjockna.
Grovhacka gurka. Blanda kålmix, lite olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör, och rör sen i gurka.
Tillsätt hälften av persiljan till såsen, krydda med salt* [1/4 tsk | 1⁄2 tsk], och blanda sen ner köttet
.
Lägg upp potatis och fläskgryta på tallrikar. Skeda över sås, garnera med persilja och servera med gurksallad.