Krämig indisk butter chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig indisk butter chicken

Krämig indisk butter chicken

med kachumbersallad och örtpita

Butter chicken är en mild och krämig currygryta som passar hela familjen. Vi smaksätter den krämiga såsen med tikka masala och vår egen kryddblandning, Milda Mahal, och serverar vår butter chicken med kokosris och indisk kachumbersallad med grönsaker och syltad rödlök. Dessutom rostar vi pitabröd med en örtolja på koriander och mynta som tillbehör.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

½ st

Rödlök

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Granatäpple

1 portionspåse

Mynta & koriander

125 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

150 g

Basmatiris

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

30 g

Tikka masala

1 burk

Tomatpuré

4 g

Milda Mahal

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till sås

2 msk

Smör till sås

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till örtolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5322 kJ
Energi (kcal)1272 kcal
Fett61.4 g
varav mättat32.9 g
Kolhydrater130 g
varav socker24.4 g
Protein53.8 g
Salt7.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/ 200 °C (varmluft).

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs riven kokos i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera lime.

Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.

Pressa limesaft i en liten skål. Tillsätt socker och salt.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Lägg tomat, gurka och granatäpple i en stor skål och ställ åt sidan.

Finhacka mynta och koriander.

Blanda mynta, koriander, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek kyckling
4

Skär kyckling i tunna strimlor på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Tillsätt tikka masala, tomatpuré, Milda Mahal, socker och smör. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kycklingbuljong, salt, matlagningsgrädde och vatten. Sjud i 1–2 min, tills kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rosta pita
5

Under tiden, placera pita på en plåt med bakplåtspapper och pensla med örtolja.

Grädda i ugnen i 2–3 min, eller tills krispiga och rostade.

Vänd ner syltad lök (inklusive lag), olivolja och salt i skålen med sallad precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kokosris och kycklingcurry i djupa tallrikar.

Servera med kachumbersallad och pitabröd.