Krämig kapris- och citronspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kapris- och citronspaghetti

Krämig kapris- och citronspaghetti

med rostade tomater och pangratatto

Dagens fun fact – kapris är varken en frukt eller grönsak, utan faktiskt en örtväxt! Hade du koll på det? Huvudsaken är ju ändå smaken, och den salta kaprisen kommer verkligen till sin rätt i denna krämiga pastarätt och ger en härlig kontrast till såsen med crème fraiche, citron, riven ost och färsk persilja. Vi toppar spaghettin med rostade körsbärstomater, rucola och pangrattato med valnötter, och sen är det dags att hugga in på middagen!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

30 g

Kapris

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Grovmalen svartpeppar

40 g

Rucola

125 g

Körsbärstomater

1 st

Lök

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3627 kJ
Energi (kcal)867 kcal
Fett45.6 g
varav mättat20.8 g
Kolhydrater84.1 g
varav socker10.2 g
Protein25.6 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta tomater
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Halvera körsbärstomater. 

Placera tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 15–20 min, tills mjuka och brynta.

Gör pangrattato
2

Under tiden, finhacka valnötter.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan i en liten skål.

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1,5 dl | 3 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek lök
4

Skölj rucola.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 4–5 min, tills mjuk. 

Riv persiljablad i grova bitar. 

Halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Tillsätt vitlök och svartpeppar till pannan och stek i 30 sek, tills väldoftande. 

Laga sås
5

Sänk pannan till medelvärme och vänd ner pasta, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sparat pastavatten.

Rör i crème fraiche, kapris (inklusive lagen), persilja, finriven ost och citronsaft [1 msk | 2 msk]. 

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa skålar.

Toppa med pangrattato, rucola och rostade körsbärstomater.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.