Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Vi steker salladslök, paprika och vitlök med härliga kryddor och tillsätter kidneybönor och kokosmjölk. Rostad sötpotatis blir perfekt som topping och gör soppan extra matig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kidneybönor
4 g
Panamat
200 ml
Kokosmjölk
450 g
Sötpotatis
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Salladslök
1 st
Lime
½ paket
Krossade tomater
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Häll av och skölj kidneybönor.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek salladslök och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Panamat och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek.
Tillsätt kidneybönor, krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [11/2 dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong till stekpannan.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10–12 min, eller tills soppan har tjocknat något.
Smaksätt den färdiga soppan med en generös skvätt limesaft, en nypa salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.