I kväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Vi steker salladslök, paprika och vitlök med härliga kryddor och tillsätter kidneybönor och kokosmjölk. Rostad sötpotatis blir perfekt som topping och gör soppan extra matig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
½ paket
Krossade tomater
4 g
Panamat
1 paket
Kidneybönor
450 g
Sötpotatis
2 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till soppa
¼ tsk
Salt till soppa
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Häll av och skölj kidneybönor.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek salladslök och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Panamat och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek.
Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, kokosmjölk och grönsaksbuljong till stekpannan.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10–12 min, eller tills soppan har tjocknat något.
Smaksätt den färdiga soppan med en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar.
Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.