Krämig kokossoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kokossoppa

Krämig kokossoppa

med rostad sötpotatis och kidneybönor

I kväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Vi steker salladslök, paprika och vitlök med härliga kryddor och tillsätter kidneybönor och kokosmjölk. Rostad sötpotatis blir perfekt som topping och gör soppan extra matig.

Taggar:
Vegetarisk
Plantbaserat
Glutenfri
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

½ paket

Krossade tomater

4 g

Panamat

1 paket

Kidneybönor

450 g

Sötpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2234 kJ
Energi (kcal)534 kcal
Fett20.9 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater61.5 g
varav socker13.9 g
Protein14.5 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Häll av och skölj kidneybönor.

Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek salladslök och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Panamat och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek.

Sjud soppa
4

Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, kokosmjölk och grönsaksbuljong till stekpannan.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10–12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

Krydda soppa
5

Smaksätt den färdiga soppan med en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar.

Servera
6

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.