Krämig korv- och champinjonrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig korv- och champinjonrigatoni

Krämig korv- och champinjonrigatoni

med italiensk ost och pangrattato

Har du kräsna barn som bara äter pasta och korv? Då har vi precis rätt recept för dig! Okej – det innehåller visserligen lite fler ingredienser än bara pasta och korv, men det är faktisk huvudkomponenterna. Vi kokar rigatoni och vänder den i en gräddig sås med stekt korv, champinjoner, lök och vitlök. Vi toppar vår pasta med hackad persilja och pangrattato med solroskärnor och riven ost.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Kycklingbuljong

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

320 g

Korv

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till pangratatto

¼ tsk

Salt till pangrattato

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5081 kJ
Energi (kcal)1214 kcal
Fett75.5 g
varav mättat34.8 g
Kolhydrater90.9 g
varav socker10.8 g
Protein38.4 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Gör pangrattato
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga. Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg över i en medelstor skål och blanda med riven ost. Ställ åt sidan.

Under tiden, grovhacka persilja.

Koka pasta
2

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär svamp i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär korv i tunna skivor.

Stek korv & grönsaker
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 2–3 min, eller tills gyllene.

Tillsätt lök, svamp och vitlök och stek i 3–4 min, eller tills grönsaker är mjuka.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten, kycklingbuljong, chiliflakes och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Vänd ner pasta i såsen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med pangrattato och persilja.