topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig laxpasta

Krämig laxpasta

med riven zucchini och färsk dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade rätt smeka dina smaklökar. Vi steker lax med lök, vitlök, zucchini och morot och låter dem sedan puttra i en underbar crème fraiche-sås som vi smaksätter med dill och grönsaksbuljong. Sedan vänder vi ner färsk tagliatelle i såsen, och så är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

1 st

Morot

1 portionspåse

Dill

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3582 kJ
Energi (kcal)856 kcal
Fett43 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater79.9 g
varav socker8.2 g
Protein40.4 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv zucchini [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) grovt.

Finhacka dill och spara lite till garnering.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs lök och vitlök i 2–3 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt zucchini, morot och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 3 min, tills mjuka.

Under tiden, ta bort skinnet och tärna lax i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt och peppar. 

Tillsätt lax
3

Tillsätt lax till stekpannan och stek i 6–7 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka pasta
4

Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
5

Tillsätt crème fraiche, sparat kokvatten, grönsaksbuljong, dill och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan.

Sjud i 4–5 min, eller tills tjocknat. Krydda med en nypa peppar.

Vänd ner pasta i såsen.

Servera
6

Lägg upp laxpasta i skålar och garnera med resterande dill.