Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi en krämig soppa, den populära dhalen. Vår variant innehåller linser, sojasås, zucchini, chili, tomat och kokosmjölk. Vi serverar vår dhal med limeklyftor och fluffigt ris, och toppar med jordnötter och korianderblad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
1
Zucchini
200
Kokosmjölk
2
Curry-On
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Lime
2
Tomat
1
Koriander
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Basmatiris
1
Chiliflakes
40
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½
Olivolja (steg 2)
2
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)
3
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
2
Olivolja (steg 5)
Skär lime i klyftor.
Grovhacka hälften av koriandern, och spara resten av bladen till garnering.
Tärna zucchini och tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka jordnötter.
Skölj linser i en sil under kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Rör i zucchini, tomat, Ginger ninja, Curry-on och hälften av chili flakes och fräs i 1-2 min.
Rör i linser, sojasås, vatten [2 dl | 4 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och kokosmjölk. Koka upp och sänk sen till medelvärme.
Koka under lock i 15-20 min, tills linser är mjuka.
Rör i en generös skvätt limejuice och hackad koriander precis innan servering.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Blanda jordnötter, olivolja [2 msk | 4 msk] och resterande chili i liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp dhal i skålar.
Toppa med jordnötter och korianderblad.
Servera med resterande limeklyftor.
Servera ris i en separat skål vid sidan av.