Ikväll lagar vi mat med inspiration från Medelhavet. Stekt kyckling kombineras med grönsaker som tomat och spenat i en krämig sås med smak av vitlök och örter. Servera med bulgur och toppa med bladpersilja som pricken över i:t.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
½ g
Chiliflakes
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten [3 dl | 41/2 dl].
Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och sänk till medelvärme. Koka i 9–10 min eller tills ”al dente”.
Under tiden, skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och kyckling, och en nypa salt. Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt.
Tillsätt matlagningsgrädde, Mamas favorit, Vitlöksflörter, chili [1/2 påse, 2P], kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Rör ner tomat, spenat och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den färdigkokta bulgurn.
Lägg upp bulgar i skålar och toppa med kyckling.
Garnera med riven persilja.