Krämig medelhavs-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig medelhavs-inspirerad kyckling

Krämig medelhavs-inspirerad kyckling

med bulgur och chiliflakes

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Supersnabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Spenat

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

½ g

Chiliflakes

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2482 kJ
Energi (kcal)593 kcal
Fett25.1 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater42.3 g
varav socker11.4 g
Protein44.7 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och sänk till medelvärme. Koka under lock i 9–10 min eller tills ”al dente”.

Under tiden, skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och kyckling, och en nypa salt. Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt.

Tillsätt matlagningsgrädde, Mamas favorit, Vitlöksflörter, chiliflakes [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt tomat & spenat
3

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Rör ner tomat, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt citronsaft i den färdigkokta bulgurn.

Servera
4

Lägg upp bulgar i skålar och toppa med kyckling.

Garnera med riven persilja.