Snabb medelhavs-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb medelhavs-inspirerad kyckling

Snabb medelhavs-inspirerad kyckling

med bulgur och chiliflakes

I kväll lagar vi mat med inspiration från Medelhavet. Stekt kyckling kombineras med grönsaker som tomat och spenat i en krämig sås med smak av vitlök och örter. Servera med bulgur och toppa med bladpersilja som pricken över i:t.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Supersnabb
Allergener:
Ägg
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2909 kJ
Energi (kcal)695 kcal
Fett36.4 g
varav mättat19.5 g
Kolhydrater45.9 g
varav socker12 g
Protein44.9 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur och salt och sänk till medelvärme. Koka under lock i 9–10 min eller tills ”al dente”.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.Tillsätt lök, vitlök och kyckling, och en nypa salt. Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt.

Tillsätt matlagningsgrädde, Mamas Favorit, Vitlöksflörter, chiliflakes, kycklingbuljong, salt och vatten. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt tomat & spenat
3

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Skär citron i klyftor.

Rör ner tomat, spenat, salt och en skvätt citronsaft i den färdigkokta bulgurn.

Servera
4

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling.

Garnera med riven persilja.