I kväll lagar vi mat med inspiration från Medelhavet. Stekt kyckling kombineras med grönsaker som tomat och spenat i en krämig sås med smak av vitlök och örter. Servera med bulgur och toppa med bladpersilja som pricken över i:t.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
1 st
Vitlöksklyfta
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sås
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Tillsätt bulgur och salt och sänk till medelvärme. Koka under lock i 9–10 min eller tills ”al dente”.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.Tillsätt lök, vitlök och kyckling, och en nypa salt. Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt.
Tillsätt matlagningsgrädde, Mamas Favorit, Vitlöksflörter, chiliflakes, kycklingbuljong, salt och vatten. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Skär citron i klyftor.
Rör ner tomat, spenat, salt och en skvätt citronsaft i den färdigkokta bulgurn.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling.
Garnera med riven persilja.