Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Miso är en japansk fermenterad bönpasta med en karakteristisk umamismak. Den förknippas därför ofta med asiatisk mat, men fungerar minst lika bra i en krämig pastarätt! Den blir ett fint komplement till ostronskivling, som spelar huvudrollen i dagens middag. Vi kombinerar dessa två ingredienser i en sås med crème fraiche, ost, spenat och vitlök att vända rigatoni i och rostar en krispig pangrattato på panko, solrosfrön och persilja att strö över toppen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
2 st
Vitlöksklyfta
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
200 g
Ostronskivling
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.
Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Riv svamp i grova bitar direkt i pannan och stek i 2–3 min, eller tills brynt.
Tillsätt lök och stek i ytterligare 3–4 min, tills mjuk.
Under tiden, skölj spenat.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt vitlök, grönsaksbuljong och miso [1/2 påse, 2P] och stek i 1 min, tills väldoftande.
Rör ner crème fraiche, kokvatten [11/2 dl | 3 dl], finriven ost, pasta, smör [2 msk | 4 msk] och spenat i stekpannan.
Sjud i 1–2 min, tills sås har tjocknat och spenat mjuknat.
Rör ner persilja i panko precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt kokvatten om pasta verkar torr.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med örtpangrattato.