Krämig miso- och ostronskivlingrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig miso- och ostronskivlingrigatoni

Krämig miso- och ostronskivlingrigatoni

med örtpangrattato och spenat

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Miso är en japansk fermenterad bönpasta med en karakteristisk umamismak. Den förknippas därför ofta med asiatisk mat, men fungerar minst lika bra i en krämig pastarätt! Den blir ett fint komplement till ostronskivling, som spelar huvudrollen i dagens middag. Vi kombinerar dessa två ingredienser i en sås med crème fraiche, ost, spenat och vitlök att vända rigatoni i och rostar en krispig pangrattato på panko, solrosfrön och persilja att strö över toppen.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

200 g

Ostronskivling

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3572 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett45.9 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker7.4 g
Protein26.6 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Stek svamp
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Riv svamp i grova bitar direkt i pannan och stek i 2–3 min, eller tills brynt.

Tillsätt lök och stek i ytterligare 3–4 min, tills mjuk.

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt miso
4

Tillsätt vitlök, grönsaksbuljong och miso [1/2 påse, 2P] och stek i 1 min, tills väldoftande.

Laga sås
5

Rör ner crème fraiche, kokvatten [11/2 dl | 3 dl], finriven ost, pasta, smör [2 msk | 4 msk] och spenat i stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills sås har tjocknat och spenat mjuknat.

Rör ner persilja i panko precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt kokvatten om pasta verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med örtpangrattato.