Miso- och ostronskivlingsrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso- och ostronskivlingsrigatoni

Miso- och ostronskivlingsrigatoni

med örtpangrattato och spenat

Miso är en japansk fermenterad bönpasta med en karakteristisk umamismak. Den förknippas därför ofta med asiatisk mat, men fungerar minst lika bra i en krämig pastarätt! Den blir ett fint komplement till ostronskivling, som spelar huvudrollen i dagens middag. Vi kombinerar dessa två ingredienser i en sås med crème fraiche, ost, spenat och vitlök att vända rigatoni i och rostar en krispig pangrattato på panko, solrosfrön och persilja att strö över toppen.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

200 g

Ostronskivling

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till pangrattato

1 msk

Olja till grönsaker

2 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3588 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett45.6 g
varav mättat20 g
Kolhydrater83.4 g
varav socker7 g
Protein25.9 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan i en skål.

Stek svamp
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Riv svamp i grova bitar direkt i pannan och stek i 2–3 min, eller tills brynt.

Tillsätt lök och stek i ytterligare 3–4 min, tills mjuk.

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt miso
4

Tillsätt vitlök, grönsaksbuljong och miso och stek i 1 min, tills väldoftande.

Laga sås
5

Rör ner crème fraiche, sparat pastavatten, finriven ost, pasta, smör och spenat i stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills sås har tjocknat och spenat mjuknat.

Rör ner persilja i panko precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt kokvatten om pasta verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med örtpangrattato.