Ibland behöver matlagningen gå snabbt, och då är pasta den perfekta lösningen. I den här vegetariska versionen bjuder vi på en krämig sås fullpackad med goda grönsaker och med smak av misopasta och rökt paprikapulver. Toppa med bladpersilja och voilà – middagen är serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
1 st
Paprika
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 portionspåse
Bladpersilja
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka rigatoni i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Halvera lök och skär i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, lök, vitlök och rökt paprikapulver i 3-4 min, eller tills mjuka och väldoftande.
Tillsätt grönsaksbuljong, misopasta [1/2 påse, 2P], matlagningsgrädde, gouda och pastavatten [11/2 dl | 3 dl]. Koka i 2-3 min eller tills uppvärmt.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Blanda färdig pasta och spenat med såsen.
TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Garnera med rivna persiljeblad.