Barnvänlig krämig pasta med korv är en klassiker, men för att göra det en aning roligare kommer här ett pimpat recept med smakintensiv tomatsås, färsk basilika och smältande pecorino för balanserad sälta. Rätten är oerhört lättlagad, och middagen står på bordet på bara 20!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Korv
75
Crème fraiche
1
Tomatpuré
3
Italian Style kryddmix
4
Köttbuljong
250
Penne
1
Morot
1
Röd paprika
1
Vitlöksklyfta
1
Basilika
20
Pecorino Romano ost
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Tillsätt pennen och låt koka i ca 11 min, eller tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] i en kopp, häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Riv morot. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Riv pecorino.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek korvarna i 3-4 min, eller tills de fått fin stekyta runt om. Ta av pannan från värmen, lägg korvarna på en skärbräda och dela i 2 cm breda bitar.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Fräs morotsriv tillsammans med paprikabitarna i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], tomatpure, pastavatten, köttbuljong, italiensk kryddmix och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Krydda med en nypa peppar* och blanda runt. Tillsätt korvbitarna och låt sjuda i 2-3 min tills såsen blivit krämig och genomvarm. Rör sedan ner pastan.
Fördela den krämig pastan med korv mellan era tallrikar och strö över pecorino. Garnera med basilika, och middagen är serverad.