Att servera middag på ynka 20 minuter är busenkelt när krämig pasta står på menyn. I detta recept kombinerar vi tacomarinerade kycklingstrimlor i munsbitar tillsammans med solmogna tomater, vilka vi låter koka ihop med creme fraiche och färsk basilika till en smarrig sås. Pastan serveras med ett smakrikt täcke av pecorino romano-ost, och vi lovar att varje tugga tillfredställer både hungern och dina smaklökar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Crème fraiche
4
Kycklingbuljong
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
250
Spaghetti
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
200
Körsbärstomater
20
Pecorino Romano ost
1
Basilika
100
Spenat
1.33
Smör
Koka upp välsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Tillsätt spaghetti och låt koka ca 10 min, eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Finhacka lök och vitlök.
Smält smör* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kycklingstrimlor och körsbärstomater. Stek i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finriv pecorino. Plocka basilikablad och lägg dem åt sidan till garnering. Finhacka basilikastjälkarna.
Tillsätt basilikastjälkarna, spenat, crème fraiche och kycklingbuljong till stekpannan. Låt sjuda i 2-3 min. Tillsätt spaghettin och rör om.
Fördela den krämiga pastan och såsen med kyckling och körsbärstomater mellan era tallrikar och toppa med pecorino. Garnera med basilikablad och hugg in.