Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Oregano
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Pumpakärnor
2
Morot
300
Potatis
1
Purjolök
1
Vitlöksklyfta
Grönsaksbuljong
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Bladpersilja
Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna morot och potatis (3x3 cm). Skölj, ansa och skär purjolök i 2 cm breda skivor. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Stek morot, potatis och purjolök i 4-5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 10-15 min.
Hacka persilja och oregano inklusive stjälk. Spara en fjärdedel av örterna till servering. Blanda resten tillsammans med olivolja* och hackad vitlök i en liten skål.
Pensla örtoljan på tortillabrödet. Dela brödet i fyra lika delar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Värm brödet i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 4-6 min.
Blanda soppan med en mixer. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten utifall soppan upplevs för tjock.
Rosta pumpafrön tills krispiga i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2-3 min. Servera soppan i djupa skålar med tortilla på sidan och toppat med persilja, oregano och pumpafrön.