Krämig potatis- och purjolökssoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig potatis- och purjolökssoppa

Krämig potatis- och purjolökssoppa

med pumpafrön och tortilla

Null

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Oregano

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Pumpakärnor

2

Morot

300

Potatis

1

Purjolök

1

Vitlöksklyfta

Grönsaksbuljong

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Bladpersilja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)801 kcal
Energi (kJ)3352 kJ
Fett22.5 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater122.8 g
varav socker3.5 g
Protein23.51 g
Salt2.8 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna morot och potatis (3x3 cm). Skölj, ansa och skär purjolök i 2 cm breda skivor. Finhacka vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Stek morot, potatis och purjolök i 4-5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 10-15 min.

3

Hacka persilja och oregano inklusive stjälk. Spara en fjärdedel av örterna till servering. Blanda resten tillsammans med olivolja* och hackad vitlök i en liten skål.

4

Pensla örtoljan på tortillabrödet. Dela brödet i fyra lika delar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Värm brödet i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 4-6 min.

5

Blanda soppan med en mixer. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten utifall soppan upplevs för tjock.

6

Rosta pumpafrön tills krispiga i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2-3 min. Servera soppan i djupa skålar med tortilla på sidan och toppat med persilja, oregano och pumpafrön.