Krämig prosciutto-risotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig prosciutto-risotto

Krämig prosciutto-risotto

med ugnsbakad svamp och knapriga sockerärtor

Idag lagar vi en perfekt kokt risotto, där riset har kvar lite tuggmotstånd. Champinjoner passar väldigt bra i risotto och sockerärtor och persilja ger vacker färg åt rätten. Smör och osten gör risotton krämig, och spröd prosciutto fulländar mästerverket.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Risottoris

50

Prosciutto

200

Champinjoner

½

Citron

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

4

Kycklingbuljong

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4

Vitlöksflörter

½

Sockerärtor

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

6

Vatten (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

1

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)663 kcal
Energi (kJ)2774 kJ
Fett30.9 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater66.1 g
varav socker5.6 g
Protein23.9 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek lök och vitlök 
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och vitlök under omrörning i 1-2 min, tills mjuk.

Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min. 

Laga risotto
2

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], Vitlöksflörter och kycklingbuljong och koka upp.

Sänk till medelvärme och låt risotto sjuda i 18-22 min, eller till buljongen har absorberats, rör då och då.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att ris är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd. 

Baka svamp och prosciutto
3

Under tiden, skär svamp i kvartar.

Fördela prosciutto på en sida av en plåt med bakplåtspapper.

Placera svamp på den andra sidan och ringla över olivolja [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Baka svamp och prosciutto i 8-10 min.

TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan prosciuttoskivorna.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, grovhacka basilika.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Skär sockerärtor [½ påse, 2P] på längden.

Tillsätt svamp och sockerärtor
5

Ta av färdig risotto från värme och rör i sockerärtor [½ paket, 2P], bakad svamp, riven ost, citronjuice [1 msk | 2 msk], basilika (spara lite till garnering) och smör [1 msk | 2 msk].

Smula ner hälften av proscuitton och smaka av med salt och peppar.

Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr. 

TIPS: Det är viktigt att krydda, så krydda med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar.

Smula över resterande prosciutto och garnera med basilika.