Krämig prosciuttopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med frisk rucolasallad och pumpakärnor

Är ni en familj som älskar pasta? Då ska du överraska med denne ytterst smakfulla och innovativa pastarätt! Vi lagar en underbart krämig sås med matlagningsgrädde, prosciutto, vitlök, tomat, persilja och ost. Vi blandar såsen med spaghetti direkt i stekpannan och serverar med en grön rucolasallad med gurka, senap och pumpafrön.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Kruspersilja

50 g

Prosciutto

2 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2707 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett24.3 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater78 g
varav socker13 g
Protein27.5 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Grovhacka prosciutto, tomat och persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare tills du kommer till den mjuka inre delen med kärnor.

Skölj rucola.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen med det kokande vattnet och koka i 8–9 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek prosciutto och vitlök
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek prosciutto i 1–2 min, eller tills krispig.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Koka sås
4

Sänk till medelvärme, och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, tomat, persilja, kycklingbuljong, hälften av osten och en nypa peppar.

Sjud i 3–4 min, eller tills tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Blanda gurka, rucola och honung- och senapsdressing i en stor skål. 

Blanda färdig pasta med prosciuttosås. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen inte tycker om den.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar, och toppa med resterande ost.

Servera med rucolasallad och toppa den med pumpakärnor.