topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig räkpasta

Krämig räkpasta

med hyvlad ost och färsk dill

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med i kväll, när vi lagar en underbar räkpasta. Vi kokar spaghetti som vi blandar med stekta räkor, rödlök, purjolök och vitlök. Rätten får ljuvlig krämighet av crème fraiche och ost, och en spännande twist av dill och citron!

Taggar:
Barnvänlig
Laga mig först
Allergener:
Mjölk
Kräftdjur
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Purjolök

1 st

Citron

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till räkor

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3228 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett36.6 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater79.3 g
varav socker13.3 g
Protein28.2 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär lök i tunna skivor.

Dela purjolök på längden och skär i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka dill.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär citron i klyftor.

Finhacka räkor på en separat skärbräda.

Stek räkor
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över räkor till en liten skål, pressa över en generös skvätt citronsaft och ställ åt sidan.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet. Koka i 8–9 min tills "al dente".

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, purjolök och vitlök i 2–3 min, eller tills det börjar mjukna.

Tillsätt morot och stek i ytterligare 3 min, tills mjuk.

Koka sås
5

Tillsätt crème fraiche, sparat pastavatten, grönsaksbuljong, dill (spara lite till garnering), salt och en nypa peppar till stekpannan. Sjud sås i 4–5 min.

Rör i pasta och räkor.

TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med hyvlad ost och dill.

Servera med citronklyftor.