Krämig räkröra i varm brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig räkröra i varm brioche

Krämig räkröra i varm brioche

med krispig schalottenlök och färsk dill

Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Vi steker räkor och blandar dem sen med gurka, majonnäs och dill. Vi fyller briochebröd med räkröra, stekt schalottenlök, och morotsband, och serverar den med krispig klyftpotatis.

Taggar:
Barnvänlig
Laga mig först
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

½ st

Gurka

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till räkor

2 msk

Smör till bröd

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3521 kJ
Energi (kcal)841 kcal
Fett42.5 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater93.8 g
varav socker16 g
Protein23 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm tjocka klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek räkor
2

Under tiden, finhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt och en nypa peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 2–3 min eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor i en medelstor skål för att svalna.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Förbered grönsaker
3

Finhacka gurka, dill och vitlök.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Torka ur stekpannan som användes till räkorna, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek schalottenlök i 2–3 min, eller tills gyllene och krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Värm bröd
4

Mosa smör och vitlök med en gaffel i en liten skål.

Dela bröd på längden och bre dem med vitlökssmör.

När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, placera bröd direkt på gallret (smörsidan uppåt). Rosta i ugnen i 5–6 min, tills uppvärmt och rostat.

Blanda räkröra
5

Under tiden, rör i gurka, majonnäs, salt, en nypa peppar och hälften av dillen i skålen med räkor.

Blanda morotsband, resterande dill, olivolja och en nypa salt i en ny medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp bröd på tallrikar och fyll det med räkröra, schalottenlök och lite morotsband.

Servera med klyftpotatis och resterande morotsband.