Krämig risotto med två slags ost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig risotto med två slags ost

Krämig risotto med två slags ost

med tomatsallad och pumpakärnskrisp

Ingen i familjen tackar väl nej till en krämig risotto? I kväll lyxar vi till det med inte mindre än två sorters ost och toppar risotton med en krispig blandning av stekt panko, pumpakärnor och rostad lök. Vi svänger också ihop en god sallad med körsbärstomater, rucola och balsamvinäger.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

6 dl

Vatten till risotto

¼ tsk

Salt till risotto

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

1 msk

Smör till risotto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4511 kJ
Energi (kcal)1078 kcal
Fett69.1 g
varav mättat38.8 g
Kolhydrater88.9 g
varav socker10.1 g
Protein25.8 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Laga risotto
1

Finhacka lök.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt. Rör i vatten, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

Gör pumpakärnskrisp
2

Hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och pumpakärnor i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Blanda med rostad lök i en liten skål och ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater.

Skölj rucola.

Blanda sallad
4

Blanda balsamvinäger, socker, salt, olivolja och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner körsbärstomater och rucola.

Tillsätt ost
5

Ta pannan med risotto av värme och rör i gruyère, hälften av finriven ost och smör.

Krydda med nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och strö över resterande finriven ost och pumpakärnskrisp.

Toppa med tomatsallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image