Krämig tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tortelloni

Krämig tortelloni

med stekta champinjoner och pangrattato

Se hit alla pastaälskare! I dag står vegetarisk svamptortelloni på menyn – supergott och supersnabbt, vad mer kan man begära en vardagskväll? Medan tortellonin kokar steker vi svamp och tillsätter den till en krämig sås med matlagningsgrädde, vitlök och spenat. Krispig pangrattato med persilja fulländar rätten!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Rökt paprikapulver

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Champinjoner

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3296 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett42.5 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater99 g
varav socker13.5 g
Protein37.8 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek panko
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.

Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en liten skål.

Koka tortelloni
2

Under tiden, koka tortelloni i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan tortelloni är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet, lägg tillbaka tortelloni i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek svamp
3

Skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Krydda med salt och peppar.

Laga sås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt vitlök och rökt paprikapulver till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sojasås [1/2 paket, 2P] och sparat pastavatten [1 dl | 2 dl].

Sänk till medellåg värme och sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat.

Tillsätt tortelloni
5

Grovhacka persilja och blanda den med pankon.

Skölj spenat.

Rör ned spenat och tortelloni i såsen och krydda med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Lägg upp tortelloni i djupa tallrikar.

Toppa med persiljepangratatto.