Krämig svamptortelloni-gratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig svamptortelloni-gratäng

Krämig svamptortelloni-gratäng

med sauterad purjolök och pangrattato

Pastagratäng är både gott, mättande och lätt att laga. Extra smarrig blir den med svampfylld tortelloni, som i denna vegovariant. Vi kokar pastan med vitlök, purjolök och citronpeppar i en sås på matlagningsgrädde och misopasta innan vi gräddar den gyllene i ugnen under ett krispigt pankotäcke med gräslök. En syrlig sallad med rucola och citron blir ett fräscht tillbehör.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 g

Citronpeppar

30 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

1 st

Purjolök

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Olja till panering

3 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3501 kJ
Energi (kcal)837 kcal
Fett45.4 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker13.5 g
Protein23.3 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Förbered purjolök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Stek purjolök
2

Smält smör i en stor, helst ugnssäker, stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök i 4–5 min, tills mjuk.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Blanda panko, olivolja, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Laga sås
3

Tillsätt vitlök och citronpeppar till stekpannan med purjolök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner misopasta, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och vatten.

Sänk till medelvärme och tillsätt tortelloni. Sjud under omrörning i 1–2 min, tills såsen är tjock och tortelloni något mjuka.

Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Grädda gratäng
4

Lägg över tortelloniblandning i en ugnsform (om stekpannan inte är ugnssäker).

Toppa med pankoblandning.

Grädda i ugnen i 5–7 min, eller tills toppingen börjar bli knaprig.

Blanda sallad
5

Under tiden, halvera citron.

Skölj rucola.

Blanda rucola, salt, en skvätt citronsaft och olivolja i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp tortellonigratäng i djupa skålar.

Toppa med rucola.